Gündem

Gaziantep Büyükşehir’e New York’tan davet

GAZİANTEP (İGFA) – Mektubunda, yerel yönetimlerin BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne (SKH) ulaşma konusunda Başkan Fatma Şahin’in çok düzeyli yönetişim alanında bilgi ve uzmanlığına güvenilebileceğine inandığını ileten Guterres, Şahin’i danışma kurulu üyesi olarak 6 Ekim’de New York’ta karma formatta yapılacak grup tanıtımı ve ilk toplantıya davet etti.

Başkan Fatma Şahin’in New York’ta katılacağı toplantılar ile çalışma gruplarında SKH’ler için yerel yönetimlerin ulusal hükümetlerle uyum içinde çalışabilmekteki önemli rolünü anlatacak. Başkan Şahin’in ayrıca, danışma grubu üyesi olarak karar alma sürecine katılarak tavsiye ve tecrübe aktarımında da bulunması ön görülüyor.

2030 VE SONRASI YOLCULUĞUMUZDA ÖNDER OLMAYA DEVAM EDECEĞİNİZE GÜVENİYORUM

Genel Sekreter Guterres davet mektubunda BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi ve Yeni Kent Gündemi konularının geliştirilmesi amacıyla danışma kurulunun çalışma yapacağını söyledi. Guterres, Başkan Fatma Şahin’in ayrıca Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (BM-Habitat) Danışma Grubuna sekreterlik desteği sağlaması için tavsiyede bulundu. Davet mektubunun sonunda Guterres, Başkan Şahin’e “2030 ve sonrası yolculuğumuzda önder olmaya devam edeceğinize güveniyorum” dedi.

Mehtap Ateş

1987 Balıkesir doğumlu. Balıkesir Üniversitesi Muhasebe mezunu. Yerel haber ve blog sitelerinde editörlük görevi üstlendi. Şu an gundemhaberioku.com'da editörlük hizmeti vermektedir.
Başa dön tuşu
canlı casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -