Gündem

PTT, 12 milyon gönderiyi “temassız” teslim etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı yazılı açıklamada, PTT AŞ’nin, evrensel posta sağlayıcısı olmasının verdiği görev bilinciyle geniş hizmet ağını Türkiye’nin her noktasına ulaştırdığı belirtildi. 30 büyükşehirde 19 bin 134, 51 ilde ise 18 bin 565 olmak üzere toplam 37 bin 719 köy ve beldeye teslimat gerçekleştirildiğinin altı çizilen açıklamada, “Dünya genelinde toplumsal bir tehdit olan koronavirüs hastalığı ile mücadele kapsamında çalışanların ve müşterilerin sağlığını korumak amacıyla geliştirilen ‘Temassız Teslimat’ uygulaması sayesinde PTT, pandeminin başladığı 2020 yılı Mart ayından bu yana 12 milyon gönderiyi temassız bir şekilde adreslere ulaştırdı. Alıcıya SMS ile gönderilen kodun doğrulanması ile teslimatın gerçekleştiği uygulama sayesinde, hem alıcılar ile dağıtıcılar arasında kimlik, kağıt, kalem gibi alışverişi engellenerek temas en aza indiriliyor hem de gönderi daha hızlı ve güvenli bir şekilde doğru kişiye teslim ediliyor” denildi.

 

TEMASSIZ TESLİMAT EN ÇOK ANKARA’DA KULLANILDI

 

Temassız teslimat uygulamasının en çok kullanıldığı illerin Ankara, İstanbul ve İzmir olduğu kaydedilen açıklamada, “2020 ve 2021 yıllarına ait toplam temassız teslim kargo gönderi verileri karşılaştırıldığında; Ankara yüzde 33, İstanbul yüzde 32 ve İzmir ise yüzde 7,5 oranla uygulamayı kullanan illerin başında yer aldı” ifadeleri kullanıldı.

 

POSTA VE KARGO TESLİMATINDA YENİ NESİL ELEKTRİKLİ ARAÇ DÖNEMİ

 

PTT AŞ’nin, Türkiye’de posta ve kargo sektörünün her geçen gün gelişerek ve yenilenerek devam etmesinde önemli rol oynadığı vurgulanan açıklamaya, şöyle devam edildi:

“Lojistik sektöründe araç teknolojisine uyum sağlamak amacıyla çalışan PTT, elektrikli dağıtım araçları ile vatandaşa hizmet götürmeyi sürdürüyor. Özel eğitimli personelle birlikte, elektrikli araçlarla posta ve kargo dağıtımını ülke geneline yaymayı amaçlayan PTT, 2030 yılına kadar araç filolarının yüzde 40’ının elektrikli olmasını hedefliyor. Elektrikli araçların yanı sıra yine elektrikle çalışan scooterlar da PTT hizmetlerinde yaygın olarak kullanılıyor. PTT dağıtıcıları hem zamandan hem de enerjiden büyük tasarruf sağlayan scooterlar ile trafiğe takılmadan daha hızlı bir şekilde teslimat gerçekleştiriyor.”

Hibya Haber Ajansı

Mehtap Ateş

1987 Balıkesir doğumlu. Balıkesir Üniversitesi Muhasebe mezunu. Yerel haber ve blog sitelerinde editörlük görevi üstlendi. Şu an gundemhaberioku.com'da editörlük hizmeti vermektedir.
Başa dön tuşu
canlı casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -