Sağlık

Toplumda Doğru Biliniyor Ama Yanlış: Saç Kazıtmak Saçı Güçlendirmez!

Toplum arasında en yaygın inanışlardan biri olan saçın daha gür çıkması için saç kazıtmak, birçok aile tarafından bebeklere uygulanan bir yöntem olarak biliniyor. Ancak uzmanlar sanılanın aksine bu durumun saç sağlığı için olumlu bir kazanım sağlamadığını belirtiyor. Gür saçlara sahip olmak için kazıtılan saçlar kimi zaman kişileri hayal kırıklığına uğratıyor. Bu kapsamda saç kazıtmanın saç sağlığı üzerinde olumlu bir geri dönüşü olmadığını belirten HairBorn Medikal Direktörü İrfan İLEK, “Saç köklerinin altında keratin üretimini sağlamak için saçın belli bir boyutta olması gerekir. Bu yüzden saçı kazıtmak, saçın güçlenmesi için bir fayda sağlamıyor” dedi.

Halk arasında yaygın bir inanış olan bebeklerin saçını kazıtmak, gür ve sağlıklı saçlara kavuşmak için bir yöntem olarak tercih ediliyor. Ancak bilinenin aksine uzmanlar, saç kazıtmanın gür saçlara sahip olmak için etkili bir yöntem olmadığını belirtiyor. Bu kapsamda kesilen saçların cansız olduğunun altını çizen İrfan İLEK, “Bebeklerin fiziksel özellikleri anne karnında belli olduğu için bazı bebekler saçlı doğarken bazısı saçsız olarak doğabiliyor. Ayrıca doğum sonrasında bebeklerin saç folikülleri uyarılmadığı için hemen uzamayabiliyor. Saç kazıtmak gür saçlara sahip olmak için etkili bir yöntem değil. Tam tersi yanlış bir uygulama. Özellikle seyrek, güçsüz ve cansız saçlara sahip olan kişiler saçını kazıttığında mucize bekliyorlar. Ancak kesilen dokular cansız olduğu için saç köküne bir fayda sağlamaz. Bunun yerine saç bakımına özen göstermek, vitamin kullanmak, beslenmeye dikkat etmek saç sağlığı üzerinde belirleyici bir rol oynuyor” dedi.

 

Mehtap Ateş

1987 Balıkesir doğumlu. Balıkesir Üniversitesi Muhasebe mezunu. Yerel haber ve blog sitelerinde editörlük görevi üstlendi. Şu an gundemhaberioku.com'da editörlük hizmeti vermektedir.
Başa dön tuşu
canlı casino siteleri Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -