Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
-1.57%
Bitcoin
117.388,39 USDT
eth
ETH
4.28%
Ethereum
3.570,47 USDT
bch
BCH
3.63%
Bitcoin Cash
516,19 USDT
xrp
XRP
3.77%
Ripple
3,44 USDT
ltc
LTC
3.33%
Litecoin
104,84 USDT
bnb
BNB
3.21%
Binance Coin
742,06 USDT
sol
SOL
2.11%
Solana
177,90 USDT
avax
AVAX
4.67%
Avalanche
23,81 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bursa Gemlik’te katılımcı bütçe dönemi

Bursa Gemlik’te katılımcı bütçe dönemi

featured
service

Bursa Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, kentteki gazetecilerle bir araya gelerek göreve geldiği 1 Nisan 2024’ten bu yana geçen 15 ayda gerçekleştirilen hizmetleri değerlendirdi.

BURSA (İGFA) – Toplantıya CHP Gemlik İlçe Başkanı Servet Pehlivan, ilçe yönetimi, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve daire müdürleri de katıldı.

Toplantı, Fen İşleri’nden Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne, Kültür ve Sosyal Yardım İşleri’nden Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne kadar birçok birimin çalışmalarını içeren, 10 dakikayı aşkın bir tanıtım videosu ile başladı. Sunumun ardından konuşan Başkan Deviren, “Fındıcak’tan Haydariye’ye, 413 kilometrekarelik alanda tüm yurttaşlarımıza dokunmaya gayret ettik. Gemlik’le ilgili her kararda herkesin söz hakkı olmasını istiyoruz,” dedi.

KATILIMCI BÜTÇE DÖNEMİ BAŞLIYOR

Toplantıda Başkan Deviren ilk kez, Gemlik’te uygulanmaya başlayacak olan Katılımcı Bütçe modelinin detaylarını da kamuoyuyla paylaştı. Belediyenin yıllık bütçesinin belirli bir oranının mahalle sakinlerinin doğrudan kararıyla harcanacağını belirten Deviren, bu yöntemle demokratik katılımı artırmayı, vergi bilincini güçlendirmeyi ve halkla güven ilişkisini pekiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Katılımcı Bütçe sürecinin aşamaları şöyle sıralandı: Mahallelerde temsilciler belirlenecek, STK’lar ve siyasi partilerle görüşmeler yapılacak. Talepler toplanacak ve teknik/finansal açıdan değerlendirilecek. Planlanan projeler bütçeye alınarak uygulanacak. İlk uygulama için sosyo-ekonomik yapısı ve katılım potansiyeli göz önünde bulundurularak, bir mahalle pilot bölge olarak belirlenecek.

Başkan Deviren, Gemlik’in deprem riski taşıyan bir bölge olduğunu vurgulayarak, bu konuda büyük hassasiyet taşıdığını belirtti. Beş mahalleyi kapsayan 23,5 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışmalarına başladıklarını dile getiren Deviren, “Kimsenin canına ve malına zarar gelmemesi bizim önceliğimiz. Bu kentin yöneticisi olarak herkesin güvenliğinden sorumluyum,” dedi.

Toplantının sonunda Başkan Deviren, gazetecilerle düzenli olarak bir araya gelmeye devam edeceklerini belirterek, “Görüş alışverişini sürdürecek, talep ve önerileri önemseyerek kentimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz,” mesajı verdi.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gündem Haberi Oku ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

megapari Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış - Kuranda Evrim - Havadis -