Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
1.75%
Bitcoin
107.358,01 USDT
eth
ETH
-1.15%
Ethereum
2.403,01 USDT
bch
BCH
4.56%
Bitcoin Cash
477,07 USDT
xrp
XRP
0.75%
Ripple
2,20 USDT
ltc
LTC
-0.01%
Litecoin
84,40 USDT
bnb
BNB
0.78%
Binance Coin
645,23 USDT
sol
SOL
0.21%
Solana
145,30 USDT
avax
AVAX
-2.70%
Avalanche
17,71 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dijital tarımla çiftçiye önemli tasarruf

Dijital tarımla çiftçiye önemli tasarruf

featured
service

ANTALYA (İGFA) – Tarımsal üretimi geliştirmek ve çiftçileri yeni teknolojilerle buluşturmak için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Dijital Tarım Projesi artarak sürüyor.

Seralarında anlık olarak havanın sıcaklığını ve nem oranının takip edilip raporlanabilmesini sağlayan proje kapsamında Demre ve Kaşlı üreticilere dijital sensörlerin dağıtımı gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Kaş’ta Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ve Ziraat Odasına üye olan 35 üreticiye sensör verildi. Demre’de de kooperatif üyesi 25 üreticiye dijital sensörleri teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi’ne kooperatif olarak başvurduklarını söyleyen Beymelek Sulama Kooperatifi Başkanı Ergün İnceoğlu, “Evi serasından uzak olan arkadaşlarımız için bu sensörleri istedik. Buzlanma ve don zamanlarında arkadaşlarımız bu sistem sayesinde serasının içindeki ısı ve nem değişimlerini evlerinden izleyebilecek” dedi.

Beymelek Sulama Kooperatifi üyesi Sami Özek de serasının evine uzak olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Özek, “Soğuk havalarda seraları saatte bir kontrol etmemiz gerekiyor. Sürekli evle sera arasında gidip geliyoruz. Şu anda bu cihazla seralarımızı evden kontrol edeceğiz. Bildirim geleceği için artık don korkusu yaşamayacağız. Bildirim geldi mi seraya gidip sobayı yakacağız” diye konuştu.

Demreli üretici Gonca Güngör de sistem sayesinde sürekli sera ile ev arasında gidip gelmek zorunda kalmayacakları için yakıttan da tasarruf edeceklerini söyledi. Himmet Güngör de “Dijital sensör ile daha fazla zamanımız olacak. Ailemize çocuklarımıza daha fazla zaman ayırabileceğiz” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz dağıtılan ve seralara yerleştirilen akıllı takip cihazları özellikle don olan günlerde ve seranın nem oranının yükseldiği durumlarda çiftçiyi cep telefonlarına gelen mesaj ile uyarıyor. Sistem hem seralarda ısı değişiminden kaynaklı ürün kayıplarının önüne geçiyor hem de üreticilerin evlerinden seralarını takip etmesine imkan sunarak seralarda don nöbeti tutmasını engelliyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gündem Haberi Oku ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -