Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
1.59%
Bitcoin
107.670,76 USDT
eth
ETH
-0.26%
Ethereum
2.438,72 USDT
bch
BCH
8.09%
Bitcoin Cash
490,41 USDT
xrp
XRP
-0.63%
Ripple
2,19 USDT
ltc
LTC
-0.29%
Litecoin
84,86 USDT
bnb
BNB
0.65%
Binance Coin
647,52 USDT
sol
SOL
-0.55%
Solana
144,63 USDT
avax
AVAX
-2.75%
Avalanche
17,70 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Görme engellilerden YSK’ya tepki! Bu seçimin kaybedeni görme engelliler oldu

Görme engellilerden YSK’ya tepki! Bu seçimin kaybedeni görme engelliler oldu

featured
service

KOCAELİ (İGFA) – Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Furkan Uğur Eşitti’den 14 Mayıs’ta yapılan seçimlere yönelik tepki açıklaması geldi.

“Bu seçimin kaybedeni görme engelliler oldu” diyen Eşitti, en son düzenlenen seçim yasasında görme engellilerin tek başlarına oy kullanabilmeleri ile ilgili madde de yer almış ve yasalaştığını belirterek, “Biz bu maddenin yasalaşması için çok mücadele vermiş, talepte bulunmuştuk. Adeta hayatımızda bir dönüm noktası olmuş gibi sevinmiş, görme engellilerin tek başlarına oy kullanabilmelerini seçim yasasında yer almasını büyük bir adım olarak nitelendirmiştik. Fakat Yüksek Seçim Kurulu hevesimizi kursağımızda bırakmış, bizlerin önerdiği oy şablonunu değilde, görme engellilerin dünyasından bir haber bir şekilde hazırladıkları oy şablonlarını sandık kurullarına göndererek, bizlere büyük bir hayal kırıklığı yaşatmışlardır” dedi.

Sandık kurulularındaki görevlilerin de yeterli bilgiye sahip olmamasından ötürü tartışmaların yaşandığını beliren Eşitti, “Bir bilene danışmanın, bir dağ aşıracağı atasözünü deduymayan YSK yetkilileri, maalesef görme engelliler ile ilgili çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarına görme engellilerin nasıl oy kullanabileceklerinin daha kolay olabileceği ile ilgili hiçbir görüşe başvurmamıştır. Ben yaptım, oldu mantığıyla hazırlanan görme engellilerin oy şablonu verimsiz, ve kullanışsız olarak hazırlanan şablon, sandıklarda neredeyse hiç kullanılmamıştır.
Siyasi partiler de bizi önemsemedi! Yüksek Seçim Kurulu’nun yapmış olduğu bariz hatayı siyasi partilerde görmezden geldi” diye konuştu.

UMUTLAR İKİNCİ TURA…

Eşitti, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Geçtiğimiz aylarda Kocaeli Büyükşehir belediyesi ile yaptığımız görme engellilerin tek başlarına oy kullanmaları ile ilgili prova niteliğindeki çalışmamızı YSK’ya göndermiş, tüm detaylarıyla paylaşmıştık. Sadece biz değil, engelsiz erişim derneği de önceki seçimlerde bizimkisine benzer bir çalışma yaparak görme engellilerin kullanımına sunmuşlardı. Ne YSK, ne siyasi partiler bizlere danışmamış, gerekli tedbirleri almamış, görme engellilerin tek başlarına oy kullana bilmeleri ile ilgili yapılan tüm çalışmalar heba edilmiştir. Bu durum ile alakalı siyasi partilerimize çağrıda bulunmama rağmen, bir türlü geri dönüş alamamış bulunmaktayım. Dilerim ikinci turda YSK aynı hatayı yapmaz, görme engellileri sandık görevlileri ile karşı karşıya getirmez”.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gündem Haberi Oku ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -