Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
0%
Bitcoin
0,00 USDT
eth
ETH
0%
Ethereum
0,00 USDT
bch
BCH
0%
Bitcoin Cash
0,00 USDT
xrp
XRP
0%
Ripple
0,00 USDT
ltc
LTC
0%
Litecoin
0,00 USDT
bnb
BNB
0%
Binance Coin
0,00 USDT
sol
SOL
0%
Solana
0,00 USDT
avax
AVAX
0%
Avalanche
0,00 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kayseri Talas’ta kentsel dönüşüm mesaisi

Kayseri Talas’ta kentsel dönüşüm mesaisi

featured
service

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Çalışmalarla ilgili bir değerlendirme yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 1 milyon metrekareyi kapsayan 34 farklı alanda kentsel dönüşüm sağlandığına vurgu yaptı.

Şu ana kadar kentsel dönüşüm bölgesinde yer alan 2 bin 81 riskli konutun yıkımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Yalçın, “Kentsel dönüşümün öneminin en fazla anlaşıldığı günlerdeyiz. Talas Belediyesi olarak 34 farklı noktada ve 1 milyon metrekarenin üzerindeki bir alanda kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz. Bu çerçevede 251 riskli binada 2 bin 81 konutun yıkımını gerçekleştirdik. Buna karşılık 93 binada 3 bin 177 konut ve 336 iş yeri yaptık. Kaçak yapıların denetimi konusunda da hassasiyetle çalışıyoruz. Bu çerçevede kırsalda 100’ün üzerinde yıkım gerçekleştirdik. Merkezde de bir inşaat şirketine ait 2 binada kat fazlalığı nedeniyle yıkım yaptık ve böylece 120 konutun deprem riskini ortadan kaldırmış olduk.” dedi.

RİSKLİ YAPIYI DEPREMDEN ÖNCE YIKTIK, TEHLİKENİN ÖNÜNE GEÇTİK

İlçe genelindeki riskli yapılara zamanında müdahale ederek muhtemel tehlikenin önüne geçtiklerini dile getiren Başkan Yalçın, “Kahramanmaraş depreminden çok kısa süre önce 60 dairelik 15 katlı Pembeköşk Apartmanı’nın yıkımını gerçekleştirmiştik. Eğer biz, bu binayı zamanında yıkmasaydık deprem sırasında bir kaza yaşanabilecekti. Böylece binayı önceden yıkarak önlemini almış olduk. Talas Belediyesi olarak, ilçemiz genelinde, risk oluşturabilecek tüm binalara hassas bir şekilde yaklaşarak kentsel dönüşüme girmelerini sağlıyoruz. Devletimiz de harç pulu ve diğer vergilerden muafiyet gibi teşviklerle buna destek oluyor. Herkese geçmiş olsun diyor ve bu konuda gereken hassasiyeti göstermelerini istiyorum.” diye konuştu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gündem Haberi Oku ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -