Loading...
tr usd
USD
-0.01%
Amerikan Doları
38,85 TRY
tr euro
EURO
0.90%
Euro
43,77 TRY
tr chf
CHF
0.55%
İsviçre Frangı
46,66 TRY
tr cny
CNY
-0.07%
Çin Yuanı
5,39 TRY
tr gbp
GBP
0.71%
İngiliz Sterlini
51,98 TRY
bist-100
BIST
1.33%
Bist 100
9.668,36 TRY
gau
GR. ALTIN
0.85%
Gram Altın
4.035,10 TRY
btc
BTC
1.39%
Bitcoin
106.465,68 USDT
eth
ETH
1.30%
Ethereum
2.434,49 USDT
bch
BCH
4.10%
Bitcoin Cash
478,04 USDT
xrp
XRP
0.07%
Ripple
2,18 USDT
ltc
LTC
0.46%
Litecoin
84,89 USDT
bnb
BNB
0.74%
Binance Coin
643,80 USDT
sol
SOL
1.33%
Solana
146,17 USDT
avax
AVAX
-0.88%
Avalanche
17,89 USDT
okx
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Maaşın Alphabet’ini yeniden yazdı

Maaşın Alphabet’ini yeniden yazdı

featured
service

Pandemi sürecinden sonra bir gerileme dönemine giren teknoloji dünyasında işten çıkartmalar ve kesintiler 2022 yılının son çeyreğinin ve 2023’ün ilk yarısının gündemini meşgul ediyordu. Hal böyleyken Google’ın ana şirketi Alphabet’in CEO’suna yaptığı 226 milyon dolarlık ödeme tartışmalara sebep oldu.

Alphabet CEO’su, yaklaşık 218 milyon doları hisse senedi ödülü olmak üzere tam 226 milyon dolarlık bir ödül ödemesi aldı. Şirketin menkul kıymet dosyasında açıkladığı bu rakam ortalama çalışanların ücretinin 800 katından fazlaya denk geliyor. Bu da büyük bir dengesizlik ortaya çıkartıyor.

Bu ücret eşitsizliği durumu ve şirketin işçi çıkartma politikası üst üste gelince çalışanlardan ve kamuoyundan da tepki geldi. Google’ın ana şirketi olan Alphabet, bundan yaklaşık 4 ay kadar önce küresel çapta 12.000 kişiyi işten çıkartmayı planladığını açıklamıştı. Bu rakam firmanın küresel işgücünün yaklaşık olarak yüzde 6’sına denk geliyor.

Bu ayın başlarında, yüzlerce Google çalışanı, işten çıkarmalarla ilgili bir anlaşmazlığın ardından şirketin Londra ofislerinde bir grev düzenledi.

Mart ayında, Google çalışanları, 200’den fazla işçinin işten çıkarılmasının ardından şirketin Zürih ofislerinde bir iş bırakma eylemi düzenlemişti.

“YAPAY ZEKÂ ZARARLI OLABİLİR” DEMİŞTİ

Google CEO’su Sundar Pichai geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda, yapay zekâ teknolojisinin geleceği hakkında konuşarak, “Yapay zeka eğer yanlış kullanılırsa çok zararlı olabilir. Bu konuya dair tüm cevaplara henüz sahip değiliz. Teknoloji son hız gelişiyor. Peki ya bu durum geceleri uykularımı kaçırıyor. Yapay zekanın geliştirilmesinde yalnızca mühendisler değil; sosyal bilimciler, etik uzmanları, filozoflar ve benzerleri de dahil olmalı aksi taktirde toplumsal zararlara sebep olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gündem Haberi Oku ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe - Takipçi satın al - E-Pin Satış -